Steun voor Rutten in België: Rick Karsdorp is niet het enige voorbeeld

Steun voor Rutten in België: "Rick Karsdorp is niet het enige voorbeeld"

07-01-2019 08:48 Laatste update: 09:18
26

Fred Rutten is een geschikte trainer voor Anderlecht. Dat denkt Mo Allach, die bij Vitesse en Maccabi Haifa samenwerkte met de 56-jarige Nederlander.

"Fred heeft bij Schalke, PSV en Feyenoord gewerkt. Overal heeft hij een solide basis gelegd voor die clubs, waardoor ze later successen konden boeken en talenten zagen uitgroeien tot grotere spelers", zegt Allach in De Telegraaf. De aanstelling van Rutten leverde veel kritiek op in België. "Waarom zou hij bij Anderlecht niet slagen dan? Deze club is hem absoluut toevertrouwd."

Rutten is volgens Allach 'bijzonder in het managen van spelers' en 'sterk in het herkennen van talent'. "Fred doet zijn werk vooral op het veld. Hij gaat aan de slag met talenten en zet spelers altijd op de juiste positie. Soms is dat een heel andere positie dan ze waren gewend."

"Rick Karsdorp is niet het enige voorbeeld van een speler die op een totaal andere positie (rechtsback, red.) terecht is gekomen en daarna is uitgegroeid tot een speler van het kaliber voor een grote Europese club. Daar had hij een grote transfer aan te danken. En er zijn er meer, hoor. Kijk naar Karim El Ahmadi of Orlando Engelaar. Bij Maccabi begonnen ook weer talenten te floreren voordat hij wegging", besluit Allach.