Zoet houdt rekening met Ajax: Zo'n scenario kan en dat zou ongelooflijk zijn

Zoet houdt rekening met Ajax: "Zo'n scenario kan en dat zou ongelooflijk zijn"

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 09:05ma 07-01-2019 om 09:05

Het is mogelijk: PSV wint in de tweede seizoenshelft weer zestien van de zeventien wedstrijden, eindigt op 96 punten, maar wordt tóch geen kampioen. Jeroen Zoet beseft dat zijn ploeg niets kan laten liggen.

"Zo'n scenario kan en dat zou ongelooflijk zijn", aldus Zoet in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Maar we gaan daar niet vanuit. Ik vind de strijd met Ajax sowieso mooi. Dit is nu al een andere titelrace dan anders. En ik verwacht dat-ie alleen maar intenser wordt."

Halverwege het seizoen heeft PSV een voorsprong van twee punten op Ajax. De nummers één en twee treffen elkaar 31 maart in Amsterdam. "Het zou dit seizoen ook zomaar kunnen dat wij bijna alles winnen en toch geen kampioen worden", vervolgt Zoet tegenover Voetbal International. "Maar dat betekent dat we het dan toch zelf ergens hebben laten liggen."

"We weten niet hoe de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax afloopt, maar in Rotterdam hebben we tegen Feyenoord door onszelf verloren", vindt Zoet. "Daar hebben we ons een beetje laten overrompelen. Wat af laten bluffen en zelf foute keuzes in balbezit gemaakt. Dat paste niet bij ons."

Lees ook: 'Niet geld, maar het leven dat ik heb en de waardering bij PSV tellen voor mij'

Poll

Wie wordt kampioen?

(12018 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws