Ajax benoemt Bruins Slot (71) tot lid van verdienste: 'Zo weer Real Madrid kijken'

Ajax benoemt Bruins Slot (71) tot lid van verdienste: 'Zo weer Real Madrid kijken'

07-01-2019 12:41
40

Ajax heeft Tonny Bruins Slot benoemd tot lid van verdienste. De wedstrijdanalist van Ajax kreeg dat zondagmiddag te horen van bestuursvoorzitter Hennie Henrichs tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Bruins Slot is al ruim dertig jaar werkzaam bij Ajax en bekleedde diverse functies in Amsterdam. Hij was interim-hoofdtrainer toen Ajax in 1985 kampioen werd. Als assistent-trainer was hij de rechterhand van Johan Cruijff en Ronald Koeman. Sinds 2011 is hij de wedstrijdanalist voor het eerste elftal van Ajax. Daarnaast is hij lid van de bestuursraad.

Bruins Slot (71) kreeg zondag te horen dat hij vanaf nu lid van verdienste is van Ajax. Dat had hij niet verwacht. "Ik zag ineens allemaal familie", vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Toen had ik wel in de gaten dat er iets bijzonders aan de hand was. Ik ben enorm blij met deze erkenning, dat doet me ontzettend goed."

De voetbalkenner wilde niet te lang in de euforie blijven hangen. "Ik blijf hier niet te lang hangen vandaag. Want ik ga straks weer Real Madrid bekijken." Bruins Slot doelt op het Champions League-tweeluik met de Madrilenen over iets meer dan een maand.

Onder meer Peter Bosz gaf vaak hoog op over Bruins Slot. De voormalig Ajax-trainer haalt regelmatig aan hoe haarscherp de analyses van de tegenstanders waren. Zo voorspelde Bruins Slot tot in de details wat Manchester United zou gaan doen in de Europa League-finale van 2017. "Ze klopten altijd", zei Bosz in Voetbal International.