FC Utrecht huurt 'groot talent' van Dortmund met optie tot koop: Een buitenkans

FC Utrecht huurt 'groot talent' van Dortmund met optie tot koop: "Een buitenkans"

07-01-2019 13:08
43

Tashreeq Matthews mag zich officieel speler van FC Utrecht noemen. De nummer vier van de Eredivisie neemt de Zuid-Afrikaan (18) over van Borussia Dortmund.

Dat bevestigt Utrecht maandag via de officiële kanalen. De Domstedelingen huren Matthews met een optie tot koop. Hij is per direct toegevoegd aan de selectie van Jong FC Utrecht. Bij Dortmund, dat hem in november 2018 overnam van Ajax Cape Town, speelde Matthews geen officiële wedstrijden, omdat hij niet speelgerechtigd was.

"Tashreeq is een groot talent uit Zuid-Afrika, een buitenkans", reagert directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de club. "Een compliment aan onze Hoofd Scouting Alje Schut, die met zijn netwerk een belangrijke rol heeft gespeeld om de speler aan ons te binden."

"Tashreeq is een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in de aanval op de flanken spelen. Een technisch zeer vaardige speler, lichtvoetig en - dus - heel wendbaar. Het is een speler met snelheid én een goede steekpass in de benen. We hebben veel vertrouwen in het talent van Tashreeq en kijken uit naar de samenwerking."