Heerenveen-spits gaat voor rechtsbackpositie: 'De club kwam met dit idee'

Heerenveen-spits gaat voor rechtsbackpositie: 'De club kwam met dit idee'

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 15:09ma 07-01-2019 om 15:09

SC Heerenveen-aanvaller Jizz Hornkamp laat zich in Friesland omscholen tot rechtsback. De twintigjarige aanvaller komt in de punt van de aanval nauwelijks aan spelen toe en hoopt op een andere positie op meer speelminuten.

"De club kwam een tijdje terug met dit idee", vertelt Hornkamp op de website van sc Heerenveen. "Ik heb nagedacht, gewikt en gewogen en toen hebben we gezamenlijk besloten dat ik voor de rechtsbackpositie ga."

Hornkamp kwam als invaller dit seizoen tot een klein uur aan speelminuten. In de spits moet hij momenteel Sam Lammers en Pelle van Amersfoort voor zich dulden. De twintiger is ervan overtuigd dat hij als rechtsback ook tot zijn recht komt. "Ook mijn teamgenoten en vrienden denken dat. Met hen heb ik het ook uitgebreid besproken. Zij vinden dat ik sterk ben in de duels, over veel explosiviteit beschik en altijd veel energie lever. Dat klopt denk ik wel."

In de jeugd speelde Hornkamp ook al eens op de backpositie, tijdens een toernooi met de E2 van Ajax. In 2019 krijgt dat avontuur dus een vervolg. Hornkamp verwacht niet na de winterstop direct een basisplek te hebben. "De eerste paar wedstrijden na de winter zal ik geduld moeten hebben, want ik zit nog midden in m'n spoedcursus rechtsback. De fijne kneepjes moet ik me nog eigen maken, maar dat komt goed."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws