Iniesta op vingers getikt door voormalig Roda-speler: 'Dit is fucking racistisch'

Iniesta op vingers getikt door voormalig Roda-speler: 'Dit is fucking racistisch'

07-01-2019 15:28 Laatste update: 15:53
125

Andrés Iniesta is op Instagram op de vingers getikt door voormalig Roda JC-speler Maecky Ngombo. De Spaanse vedette plaatste een foto op social media die door Ngombo als racistisch wordt beschreven.

Iniesta, tegenwoordig spelend in Japan voor Vissel Kobe, plaatste op zijn Instagram een foto waarop twee mensen met een donker geschminkt gezicht zijn afgebeeld. De foto werd gemaakt er gelegenheid van driekoningen, een populaire feestdag in Spanje. Ook zijn vrouw en twee kinderen staan op de foto.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👑👑👑💫💫💫

Een bericht gedeeld door Andres Iniesta (@andresiniesta8) op

Tijdens driekoningen worden een of meerdere koningen vaak geschminkt. De foto van Iniesta schiet bij Ngombo in het verkeerde keelgat. 'Dit is belachelijk. Het is 2019 en jij doet nog steeds aan blackface', schrijft hij onder de Instagram-post. 'Je zou moeten weten dat dit ongepast is. Je zult wel met wat willekeurige excuses komen. Dit is fucking racistisch dus haal het weg. We hoeven een volwassen man als jij dat niet uit te leggen.'

En er zijn meer kritische geluiden. "Ik vraag me af hoe je een kleedkamer kunt delen en prijzen kunt winnen met Eric Abidal en Dani Alves en je dan niet realiseert dat dit niet tof is. Het is heel teleurstellend", tekent BBC op uit de mond van journalist en auteur Musa Okwonga. Iniesta heeft nog niet gereageerd op de kritiek.