'Willem II-Pool kan debuut na anderhalf (!) jaar vergeten en mag verhuurd worden'

'Willem II-Pool kan debuut na anderhalf (!) jaar vergeten en mag verhuurd worden'

07-01-2019 20:49
22

Bartlomiej Urbanski zal voorlopig niet terugkeren bij Willem II, bericht het Brabants Dagblad maandagavond. De twintigjarige Pool heeft na anderhalf jaar nog altijd niet zijn officiële debuut gemaakt voor de Tricolores en is na de winterstop ook niet nodig in Tilburg.

De selectie van Willem II is momenteel op trainingskamp in Marbella, zonder Urbanski. De technische beleidsbepalers in Tilburg lieten hem voor de winterstop al weten dat hij niet hoeft te rekenen op een plaatsje in de selectie. De centrale middenvelder zit momenteel in Polen: Willem II hoopt hem voor het sluiten van de winterse transfermarkt te verhuren aan een club in zijn vaderland.

Urbanski kwam in de zomer van 2017 over van Legia Warschau en tekende tot medio 2020 in het Koning Willem II Stadion. "Bartek staat in Polen bekend als een groot talent. Op het middenveld is hij multi-inzetbaar, zowel controlerend als spelverdelend", liet technisch directeur Joris Mathijsen toen weten. Tijdens zijn eerste seizoen zat Urbanski in totaal tien keer op de bank zonder in te vallen. Dit seizoen maakte hij alleen bij Jong Willem II minuten.