Pijnlijk: Keizer en Sporting blameren zich in Portugese competitie

07-01-2019 22:05
36

Sporting Portugal heeft dure punten laten liggen in de Portugese competitie. Het laaggeklasseerde Tondela was met 2-1 te sterk voor de ploeg van Marcel Keizer.

Op 23 december verloor Sporting ook al een competitiewedstrijd, terwijl Keizer juist zo flitsend begon in Portugal. Ook Tondela bleek een niet te passeren horde voor de mannen van Keizer. Al na zes minuten kreeg de Portugese topclub een tegentreffer om de oren. Juan Delgado stond op de juiste plek om de bal bij de tweede paal binnen te knikken na een perfecte voorzet.

Lang bleef Sporting in de race, maar een doelpunt zat er niet in. In de slotfase van de wedstrijd leek Tondela de wedstrijd te beslissen. Tomané etaleerde zijn klasse door de bal met de buitenkant van de wreef van buiten het strafschopgebied in de kruising te schieten, de mooiste goal van de avond. Jérémy Mathieu deed twee minuten later iets terug namens Sporting, maar verder dan die tegentreffer kwam de ploeg niet.

Sporting kon de nederlaag niet gebruiken, want de achterstand op FC Porto, dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft, is nu al vijf punten. Sporting (vierde), moet ook Benfica en Sporting Braga voor zich dulden.