Liverpool verliest en ligt uit de FA Cup; droomavond voor Hoever (16)

07-01-2019 22:52
39

Liverpool heeft ook de tweede wedstrijd in 2019 verloren. Door een 2-1 nederlaag bij Wolverhampton Wanderers ligt de ploeg van Jürgen Klopp uit de FA Cup.

Klopp gaf voor de wedstrijd al aan dat hij niet met zijn sterkste elftal aan zou treden tegen Wolverhampton. Daardoor mocht de piepjonge Ki-Jana Hoever (16) dromen van zijn debuut. Die droom werd na vijf minuten werkelijkheid, omdat Dejan Lovren met hamstringklachten van het veld moest. Klopp besloot vervolgens om Hoever in te brengen, die de jongste speler ooit is die een FA Cup-wedstrijd heeft gespeeld voor Liverpool.

Hoever kon niet voorkomen dat Wolverhampton via Raúl Jiménez op voorsprong kwam na 38 minuten. De Portugees kreeg de bal op het middenveld en counterde zijn ploeg vervolgens op voorsprong: 1-0. De schade werd vlak na rust gerepareerd door Divock Origi. De Belgische spits besloot vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn linker uit te halen en schoot fantastisch raak.

De gelijke stand stond slechts een paar minuten op het scorebord. Liverpool werd wakker geschud door een snoeiharde uithaal van Rúben Neves. Hij besloot vanaf een meter of 25 op doel te schieten en scoorde zo op prachtige wijze: 2-1. Klopp kon niet anders dan aanvallend wisselen en besloot Mohamed Salah en Roberto Firmino binnen de lijnen te brengen. De sterren slaagden er niet in om een terugwedstrijd af te dwingen.

Liverpool krijgt komende zaterdag een kans op eerherstel. Dan is Brighton & Hove Albion de tegenstander in de Premier League. Liverpool heeft in de competitie een voorsprong van vier punten op nummer twee Manchester City, waar vorige week donderdag van verloren werd.