Primeur voor Ajax na Neres-nieuws: prijs Ajax-aandeel naar recordhoogte

Primeur voor Ajax na Neres-nieuws: prijs Ajax-aandeel naar recordhoogte

08-01-2019 06:55 Laatste update: 09:15
81

De aandelenkoers van Ajax is naar een recordhoogte gestegen, schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Voor het eerst sinds de beursgang van 1998 is één Ajax-aandeel aan het einde van een beursdag vijftien euro waard.

Toen Ajax zich voor het eerst meldde op het Damrak, konden potentiële aandeelhouders 32,50 gulden (omgerekend 14,75 euro, red.) neertellen per aandeel. Het zou vervolgens twintig jaar duren voordat Ajax die zogeheten introductiekoers weer aan wist te tikken. Op vrijdag 7 december berichtte De Telegraaf over de op handen zijnde transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain ter waarde van 75 miljoen euro: de prijs voor één Ajax-aandeel kwam toen uit op 14,90 euro.

De ochtendkrant kwam zaterdagochtend weer met transfernieuws: de Chinese topclub Guangzhou Evergrande heeft een bod van dertig miljoen euro neergelegd voor David Neres. Bij het ingaan van de nieuwe beursweek schoot de Ajax-koers direct omhoog. Vrijdagmiddag stond het Ajax-aandeel nog op 14,80, maandagmiddag steeg de prijs naar vijftien euro.