AD: Technisch hart Ajax wilde voor trainingskamp in VS liggen, maar ging overstag

AD: Technisch hart Ajax wilde voor trainingskamp in VS liggen, maar ging overstag

08-01-2019 07:36 Laatste update: 09:15
82

Het technisch hart van Ajax zag een winters trainingskamp in de Verenigde Staten niet direct zitten en ging voor deelname aan de Florida Cup liggen, onthult het Algmeen Dagblad in zijn dinsdagochtendeditie. De commerciële afdeling van de club rook echter kansen en heeft de lucratieve reis naar Orlando doorgedrukt.

Vorig seizoen werd Ajax ook al uitgenodigd voor het oefentoernooi in Florida. De Amsterdammers bedankten echter, waarna PSV een invitatie ontving. De technische beleidsbepalers van Ajax ontvingen een dit seizoen een nieuwe uitnodiging waren huiverig voor de twee lange vliegreizen, inclusief bijbehorende jetlag. Volgens het AD is er na een aantal 'interne discussies' een 'compromis' gesloten door de commerciële eindverantwoordelijken: onder meer doordat de spelers de toezegging kregen om businessclass te vliegen, ging het technisch hart overstag.

De trip naar de Verenigde Staten is vooral uit financieel oogpunt van cruciaal belang voor Ajax. De club is al langere tijd bezig met het veroveren van de Amerikaanse markt: onlangs werd er al een Ajax-kantoor in New York geopend. "De ontwikkeling in de VS, waarbij het voetbal steeds meer aan populariteit wint, is voor ons aanleiding om die markt nader te onderzoeken", stelt algemeen directeur Edwin van der Sar in gesprek met de ochtendkrant. "De Florida Cup is voor ons een mooi platform. Met wedstrijden tegen São Paulo en Flamengo bereiken we miljoenen fans."