'Rutten wil direct de transfermarkt op en wordt gelinkt aan vier Nederlanders'

'Rutten wil direct de transfermarkt op en wordt gelinkt aan vier Nederlanders'

08-01-2019 07:52 Laatste update: 09:15
43

De kersverse Anderlecht-trainer Fred Rutten wil direct de transfermarkt op met zijn nieuwe club en lijkt zijn vizier op Nederland te richten. Het Nieuwsblad brengt Paars-Wit dinsdagochtend in verband met vier Nederlandse spelers: Vincent Janssen, Ibrahim Afellay, Jürgen Locadia en Jeffrey Bruma.

Rutten heeft als PSV-trainer nauw samengewerkt met Afellay: de twee zitten bovendien allebei in de stal van zaakwaarnemer Kees Ploegsma. De 32-jarige spelmaker zit op een dood spoor bij Stoke City, waar hij dit seizoen nog niet aan spelen toekwam.

Ook Janssen en Bruma zijn dit seizoen nog niet actie gekomen namens respectievelijk Tottenham Hotspur en VfL Wolfsburg. Locadia speelde aanvankelijk een bijrol bij Brighton & Hove Albion en liet in november nog weten weg te willen. Tijdens de feestdagen bloeide de oud-PSV'er echter op en scoorde hij tegen Arsenal en Everton.

Het Nieuwsblad noemt de vier namen 'niet onlogisch', maar vraagt zich af of de vier financieel haalbaar zijn. Wellicht zal het een en ander afhangen van topschutter Ivan Santini: de Kroaat was dit seizoen goed voor elf competitietreffers en zou bij 'een goed bod' kunnen vertrekken uit het Constant Vanden Stockstadion.