'Labyad-route' voor Bazoer: 'Duidelijk gekozen om in zichzelf te investeren'

'Labyad-route' voor Bazoer: 'Duidelijk gekozen om in zichzelf te investeren'

08-01-2019 08:36
42

FC Utrecht zorgde maandagavond voor een daverende verrassing door Riechedly Bazoer naar De Galgenwaard te halen. Het voormalig toptalent heeft weinig succesvolle jaren bij VfL Wolfsburg en FC Porto achter de rug, maar wil zich in Utrecht weer revancheren, verzekert technisch directeur Jordy Zuidam.

Deze refereert in gesprek met De Telegraaf aan de 'Labyad-route'. "Net als eerder Zakaria Labyad kan Riechedly zichzelf bij FC Utrecht weer op de kaart zetten", doelt Zuidam op de 25-jarige spelmaker, die afgelopen zomer een transfer naar Ajax verdiende. De directeur merkt dat Bazoer vastberaden is om te slagen in Utrecht. "Hij heeft heel duidelijk voor zichzelf de keuze gemaakt weer in zichzelf te investeren. Dat vind ik bewonderenswaardig."

Wedden

Meer odds

Zuidam prijst trainer Dick Advocaat en assistent Rick Kruys, die beiden een belangrijke rol in de 'niet eenvoudige transfer' hebben gespeeld. Kruys zorgde voor contacten met de familie van Bazoer. "Riechedly's moeder woont achter Rick, aan wie ik meerdere keren heb gevraagd eens langs de familie te lopen. Daaropvolgend heb ik veel contact met Riechedly’s broer en zaakwaarnemer Irchandly onderhouden. Op die manier probeer je iemand enthousiast te maken voor FC Utrecht."

'Goede klik met Advocaat'
Advocaat kent de middenvelder nog van zijn tijd bij het Nederlands elftal. "Hij had een heel goede klik met Riechedly en maakte zich intern én naar de speler toe sterk voor zijn komst. Zo vielen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar."

De 22-jarige Bazoer wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg, dat hem eerder dit seizoen al uitleende aan FC Porto. In Duitsland heeft hij nog een contract tot de zomer van 2021.