Van der Sar: 'Zoek voor de gein even het stadion op waar De Boer gaat werken'

Van der Sar: 'Zoek voor de gein even het stadion op waar De Boer gaat werken'

08-01-2019 08:50
92

Ajax-directeur Edwin van der Sar ziet het Amerikaanse avontuur van zijn oud-ploeggenoot Frank de Boer met vertrouwen tegemoet. De voormalig doelman denkt dat De Boer bij kersvers MLS-kampioen Atalanta United in een gespreid bedje terechtkomt.

De twee kwamen elkaar tegen in Florida, waar Ajax momenteel een trainingskamp belegt. "Frank zit bij een prachtige club", concludeert Van der Sar in gesprek met De Telegraaf nadat hij was bijgepraat door De Boer. "Kijk voor de gein eens even op internet naar het stadion waar zijn club speelt. Dat is echt een fantastisch stadion." De Boer mag zich bovendien opmaken voor deelname aan de CONCACAF Champions League. "Frank kan straks zomaar met zijn club meedoen aan het WK voor clubteams. Dit is echt een plek waar zijn kwaliteiten weer tot hun recht kunnen komen."

De Noord-Hollander werd tussen 2011 en 2014 vier keer op rij landskampioen met Ajax, maar beleefde vervolgens twee mislukte avonturen bij Internazionale en Crystal Palace. Van der Sar gelooft desondanks nog steeds in zijn oude voetbalvriend. "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Kijk eens wat wij bij Ajax in de jaren dat hij coach was hebben meegemaakt", aldus de Ajax-directeur. "Frank is een zeer goede trainer en ik verwacht dat hij samen met Orlando (Trustfull, red.) een mooie tijd tegemoet gaat."