Vitesse-jeugd heeft moeite stap te maken: 'Is niet zo dat ze geen kans krijgen'

Vitesse-jeugd heeft moeite stap te maken: 'Is niet zo dat ze geen kans krijgen'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 11:38di 08-01-2019 om 11:38

Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse geeft toe dat de eerste seizoenshelft teleurstellend is verlopen voor de club uit Arnhem. Ook belicht hij de prestaties van de jeugdopleiding tot nu toe dit seizoen.

"Ondanks het mindere spel staan we wel vijfde", aldus Van Hintum tegen Omroep Gelderland. "Dat geeft moed, want dat betekent ook dat het alleen maar beter kan. Ik heb de hoop en de verwachting dat het beter wordt. We willen natuurlijk het publiek vermaken, het is teleurstellend dat dat nog niet altijd lukt."

Van Hintum schenkt ook aandacht aan het doorstromen van jeugd in het eerste elftal, iets dat nu nog niet of nauwelijks gebeurt. "We kijken echt wel bij onze jeugd of daar iemand rondloopt. Maar zij hebben op dit moment niet het niveau om de stap te maken vanuit de jeugd naar de subtop van de Eredivisie."

"We zetten ook stevig in op de jeugd, het is niet zo dat we ze geen kans gaan geven", aldus de technisch directeur. "De volgende lichting komt er echt wel aan, maar het kost tijd. We moeten echt stappen gaan maken. Iedereen spiegelt ons natuurlijk ook aan de jeugdopleiding van AZ. Daar willen we ook echt wel heen, maar dat lukt niet zomaar. Daar hebben we tijd voor nodig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws