Heerenveen staat open voor vertrek: 'Hij wil graag stap naar buitenland maken'

Heerenveen staat open voor vertrek: 'Hij wil graag stap naar buitenland maken'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 10:59di 08-01-2019 om 10:59

SC Heerenveen is bereid mee te werken aan een vertrek van Dave Bulthuis. Of Morten Thorsby na de winterstop nog in Friesland speelt, is onzeker. Beide spelers ontbreken bij het trainingskamp in Spanje.

Dat stelt technisch manager Gerry Hamstra op de website van Heerenveen. Bulthuis mag in principe vertrekken. "Dave is momenteel aan het revalideren. Daarnaast zit hij op een leeftijd dat hij graag nog een keer de stap naar het buitenland wil maken. We staan open voor een vertrek en zijn bereid daaraan mee te werken", aldus Hamstra.

"Dat heeft ook te maken met de situatie waarin hij terecht is gekomen nu Kik (Pierie, red.) centraal achterin de voorkeur kreeg. Maar gebeurt er niets, dan blijft Dave gewoon bij ons", vervolgt Hamstra. De technisch manager gaat ook in op een eventueel vertrek van Thorsby, die in gesprek zou zijn met Sampdoria. "Het is bekend dat Morten onderhandelingen heeft gevoerd met een club uit Italië. Volgende week gaan we verder kijken hoe we in deze situatie zullen gaan handelen."

Mocht er een middenvelder vertrekken, is Heerenveen in ieder geval niet van plan een vervanger aan te trekken. "Voor de voorste en achterste linie ligt dat anders. Mocht er voorin iemand weggaan, hangt het ervan af wie het is. Wanneer een van onze verdedigers ergens anders naartoe gaat, moeten we zeker een vervanger aantrekken."

Hoewel Hamstra geen 'onstuimige' transferperiode verwacht, is hij wel op zij hoede. "Je moet als club wel voorbereid zijn op alle mogelijke scenario's. En dat zijn we."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Heerenveen er alles aan doen Thorsby te behouden?

Ja
35%
Nee
65%
(459 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws