Hoever wacht 'bright future': 'Zijn ontwikkeling bij Liverpool gaat héél snel'

Hoever wacht 'bright future': 'Zijn ontwikkeling bij Liverpool gaat héél snel'

08-01-2019 12:29 Laatste update: 12:32
32

Met de zestienjarige Ki-Jana Hoever debuteerde maandagavond een tiener die bij Liverpool FC een 'mooie toekomst' wacht. Jerome Sinclair en Jack Robinson waren nóg jonger toen ze voor The Reds debuteerden, maar toch ziet de toekomst van Hoever er rooskleuriger uit, zo schrijft The Telegraph.

'Met alle respect voor dat duo, maar hun debuut kan niet worden vergeleken met het debuut van Hoever', aldus The Telegraph in een uitgebreid stuk over het Nederlandse talent. 'Zij beleefden geen indrukwekkende carrière bij Liverpool, en toen zij hun doorbraak beleefden was dat als invaller in de tweede helft. (...) Ze speelden ook niet op een plek met zoveel verantwoordelijkheid'.

Volgens The Telegraph wilde Klopp met het inbrengen van de Nederlander laten zien hoeveel hij van Hoever verwacht. 'Klopp geeft jeugd een kans, hoewel Hoever's familie niet zal hebben verwacht dat die kans zó snel zou komen. Zijn ontwikkeling van de Onder 18, naar de reserves naar het eerste elftal, gaat héél snel'.

'Om alles in perspectief te plaatsen: Hoever was nog maar 296 dagen oud toen James Milner zijn competitiedebuut maakte. Geen wonder dat Milner een groot deel van de wedstrijd meer een babysitter dan middenvelder leek in deze wedstrijd'. Over het optreden van Hoever is het medium, ondanks de 2-1 nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers, te spreken. 'Hoever's verdeelde het spel uitstekend, op wat ongemakkelijke momenten na. Zijn zelfvertrouwen groeide gedurende de wedstrijd, waarbij vooral een indrukwekkende slalom van achteruit in het oog sprong.' Hoever liet met zijn 'volwassen optreden' zien dat hij zijn leeftijd ver vooruit is en dat hem een mooie toekomst wacht, aldus het medium.