AZ-speler wil aanwezig zijn na winterstop: 'In balbezit, maar óók bij balverlies'

AZ-speler wil aanwezig zijn na winterstop: 'In balbezit, maar óók bij balverlies'

08-01-2019 12:38
14

Adam Maher kijkt met vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft met AZ. Op het trainingskamp in Belek wordt er in ieder geval goed getraind door de selectie en de middenvelder wil belangrijk zijn voor de club. 

"Het gaat goed, we trainen veel en het gaat de goede kant op gelukkig", vertelt Maher in gesprek met het clubkanaal van de club. "Het is wennen, maar uiteindelijk heb je de eerste helft van het seizoen al heel veel gedaan. Het is nu alleen nog de puntjes op de i zetten en fit zijn voor de tweede helft van het seizoen."

Tijdens het trainingskamp in Turkije traint de AZ-selectie vaak drie keer per dag. "Tuurlijk, het is zwaar", vervolgt Maher. "Het is alleen maar goed dat het zwaar is, want dan probeer je het uiterste eruit te halen. We hebben een leuke groep, een topgroep. Het is leuk om hier te zijn."

Op de vraag wat hij zelf nog wil bereiken dit seizoen is de middenvelder duidelijk. "Ik denk dat we als AZ het uiterste eruit moeten halen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, met zijn eigen kwaliteiten. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor het team. Bij balbezit, maar óók bij balverlies."