'Leuke test: mij en Hélène Hendriks eens bij een mannenwedstrijd inzetten'

'Leuke test: mij en Hélène Hendriks eens bij een mannenwedstrijd inzetten'

08-01-2019 15:33 Laatste update: 17:28
73

Anouk Hoogendijk lijkt een drukke zomer tegemoet te gaan. De 33-jarige ex-voetbalster hoopt tussen 7 juni en 7 juli regelmatig bij de NOS aan te mogen schuiven om de wedstrijden van het WK voor vrouwen te analyseren.

De gewezen middenvelder van onder meer FC Utrecht, Ajax en Arsenal was tijdens de kwalificatiecyclus al regelmatig op Veronica en hoopt ook tijdens het eindtoernooi, uitgezonden door de NOS, aan de bak te mogen. "Ik heb wel de hele WK-periode al vrij gepland. Ik wil sowieso veel wedstrijden zien", laat ze weten aan De Volkskrant.

Hoogendijk heeft er ook geen moeite mee om zich kritisch uit te laten over haar ex-ploeggenoten. "Zeggen dat iemand slecht speelt, is geen belediging", vindt ze. "Die meiden zouden het ook gek vinden als ik positief blijf na een slechte wedstrijd."

Hoogendijk vindt het overigens vreemd dat vrouwelijke analisten alleen bij vrouwenwedstrijden worden 'getolereerd'. "Best gek, want voetbal is bij mannen en vrouwen hetzelfde spelletje", stelt de 103-voudig Oranje-international. "Het zou een leuke test zijn mij en Hélène Hendriks eens bij een mannenwedstrijd neer te zetten. Dat zal ongetwijfeld veel reacties opleveren."