Guardiola: Ik wil geen spelers die hier niet willen blijven

Guardiola: "Ik wil geen spelers die hier niet willen blijven"

08-01-2019 18:22 Laatste update: 18:30
8

Pep Guardiola is niet teleurgesteld omdat Brahim Diaz naar Real Madrid is vertrokken. De Manchester City-manager wil alleen werken met spelers die bij de club willen blijven. Diaz wilde dat niet en koos eieren voor z'n geld.

"Ik wil geen spelers die hier niet willen blijven", wordt Guardiola geciteerd door de BBC. "Hopelijk besluiten de andere spelers niet om ook te vertrekken. Ik wil niemand die hier niet wil blijven en niet de dingen wil bereiken die we willen. Als spelers willen blijven, is de deur altijd open voor ze." Guardiola is niet teleurgesteld dat Diaz naar Real is gegaan. "Nee, ik wens hem het allerbeste."

Wedden

Meer odds

Van het talentvolle City-trio Brahim Diaz-Phil Foden-Jadon Sancho is bijna niets meer over. Alleen Foden speelt nog bij City. "We hebben met Brahim hetzelfde gedaan als met Phil en Jadon", zegt Guardiola.

"Het zijn belangrijke spelers, maar de enige die besloot te blijven was Phil. Spelers verdienen kansen op het veld. Je moet kijken naar het aantal jonge spelers dat bij grote clubs in het eerste elftal speelt. Ze hebben tijd nodig. David Silva bijvoorbeeld: hij werd verhuurd aan grote clubs voordat hij werd wat hij nu is. Sommige spelers hebben geduld, sommige niet. De spelers, hun familie en hun agent bepalen wat het beste voor ze is."