Lovende Robben: Een sleutelspeler bij een gigantische club

Lovende Robben: "Een sleutelspeler bij een gigantische club"

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 18:40di 08-01-2019 om 18:40

Laatste update: dinsdag 8 januari 2019 om 18:47di 08-01-2019 om 18:47

Arjen Robben is vol lof over Virgil van Dijk, maar durft niet te zeggen of hij momenteel de beste verdediger ter wereld is. De Bayern München-ster prijst de ontwikkeling van de Liverpool-verdediger.

"De beste verdediger ter wereld? Dat weet ik niet. Daar mogen andere mensen over oordelen, maar ik ben blij voor hem", vertelt Robben op een persconferentie van Bayern. "Hij heeft de afgelopen tijd grote stappen gemaakt. Kijk maar naar waar hij vandaan komt."

"Hij is als speler gegroeid, maar ook als persoonlijkheid. Ik ben blij voor hem, waar hij op dit moment staat. Hij is een sleutelspeler bij een gigantische club. Daarnaast is hij de aanvoerder van het Nederlands elftal. Ik denk dat we hem mogen complimenteren voor zijn ontwikkeling."

Robben treft Van Dijk over iets meer dan een maand in de achtste finales van de Champions League. "Liverpool doet het weer goed, net als vorig jaar toen ze de finale haalden. Ik zie ze ook dit seizoen als favoriet voor de Champions League-zege."

"We hadden met Bayern eigenlijk niet slechter kunnen loten, maar het wordt een mooie uitdaging. We moeten naar onszelf kijken, hard blijven werken en onszelf verbeteren. Als we een goede dag hebben en spelen zoals we willen, weet ik zeker dat we het Liverpool heel erg moeilijk kunnen maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws