Update: Utrecht en Dessers bevestigen slecht nieuws: géén transfer

Update: Utrecht en Dessers bevestigen slecht nieuws: géén transfer

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 21:10di 08-01-2019 om 21:10

Laatste update: dinsdag 8 januari 2019 om 21:33di 08-01-2019 om 21:33

Cyriel Dessers maakt deze periode definitief geen transfer. Door een deels ingescheurde binnenband van de knie is de FC Utrecht-spits vier maanden uitgeschakeld.

Sven Claes, journalist van Het Belang van Limburg, schrijft dat op Twitter. Dessers wordt niet geopereerd aan zijn knie. Hij hoopte juist verlost te worden van de Utrecht-bank. Zowel onder Jean-Paul de Jong als Dick Advocaat is hij reserve.

Dessers was in beeld om voor de tweede seizoenshelft de nieuwe spits te worden van De Graafschap, maar al snel werd duidelijk dat dat geen optie meer was na zijn blessure. Ook FC Emmen, FC Twente en een aantal Belgische clubs wilden hem hebben.

Dessers raakte geblesseerd in het met 3-2 gewonnen oefenduel met Vfb Stuttgart. Hij verdraaide zijn knie. 

Update 21.07 uur: Utrecht heeft het slechte nieuws rond Dessers bevestigd. De club laat in het midden hoe lang de spits niet inzetbaar is. "Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen VfB Stuttgart blokkeerde ik een bal. Daarbij draaide, zogezegd, mijn knie door", laat Dessers weten op de clubsite van Utrecht.

"Het voelde direct niet goed aan. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het gaat om schade aan de binnenband. Natuurlijk is dit voor mij een grote tegenvaller, maar gelukkig is er geen operatie nodig. Het is minder ernstig dan we in eerste instantie hadden verwacht. Dit verwerk ik, waarna ik mijn uiterste best ga doen een goede revalidatie door te maken. Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan en dit seizoen mijn rentree maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws