In het kort: Salah wint ereprijs, Bosz haalt bij debuut uit tegen Twente

In het kort: Salah wint ereprijs, Bosz haalt bij debuut uit tegen Twente

08-01-2019 22:17 Laatste update: 22:17
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Salah wint ereprijs in Afrika
Mohamed Salah is door de Afrikaanse voetbalbond uitgeroepen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. De Egyptische aanvaller van Liverpool wint die verkiezing daarmee voor het tweede jaar op rij. Net als vorig jaar liet Salah Pierre-Emerick Aubameyang en Sadio Mané achter zich. Hervé Renard, de bondscoach van Marokko, werd tot beste trainer verkozen.

Bayer Leverkusen haalt uit tegen FC Twente
Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen in zijn debuutwedstrijd hard uitgehaald naar FC Twente. De oefenwedstrijd tegen de Keuken Kampioen Divisie-club eindigde in 4-0. Twente miste tegen Leverkusen een aantal basisspelers, maar ook Bosz stelde niet zijn sterkste ploeg op. Na een klein uur spelen stond het al 3-0 voor Bayer. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-0. 

Niet Kameroen, maar Egypte organiseert Afrika Cup
Aanvankelijk was het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert het gastland voor de Afrika Cup, maar omdat het land niet genoeg voorbereid zou zijn werd de organisatie aan een ander land gegeven. De strijd ging uiteindelijk tussen Zuid-Afrika en Egypte. Dinsdag werd bekend dat laatstgenoemde land het toernooi mag gaan organiseren. 

Kameroen was als gastland automatisch geplaatst voor de Afrika Cup en deed voor spek en bonen mee aan het kwalificatietoernooi, maar nu moet het land alle zeilen bijzetten om plaatsing af te dwingen. Kameroen staat tweede in de poule.