Spurs zet eerste stap richting finale League Cup dankzij krappe zege op Chelsea

08-01-2019 22:50
17

Tottenham Hotspur heeft het eerste duel van het tweeluik met Chelsea in de halve finale van de League Cup winnend afgesloten. Een benutte penalty van Harry Kane in de eerste helft maakte het verschil.

In een voor de helft gevuld Wembley was het betere spel voor Chelsea, maar kwam de thuisploeg op voorsprong. Harry Kane werd na een steekpass van achteruit gevloerd door doelman Kepa, waarna de VAR een aantal minuten nodig had om de situatie te bekijken. Uiteindelijk kreeg Spurs een penalty toegekend en schoot Kane de ploeg van Mauricio Pochettino op voorsprong.

Vlak voor de rust leken The Blues op gelijke hoogte te komen toen doelman Paulo Gazzaniga zich verkeek op een mislukte voorzet van Callum Hudson-Odoi. Tot opluchting van heel Wembley dwarrelde de bal echter op de paal.

Na rust bleef Chelsea druk zetten op de defensie van Spurs, maar de bal wilde er maar niet in. Na een uur spelen miste verdediger Andreas Christensen dan ook een uitgelezen mogelijkheid op de 1-1 en uiteindelijk bleek dat een kostbare misser voor Chelsea. Er werd namelijk niet meer gescoord, waardoor Tottenham met een 1-0 voorsprong op zak de return op Stamford Bridge zal aanvangen.