De Ligt verzekert Ajax-achterban: 'Het zal niet van een vertrek gaan komen'

De Ligt verzekert Ajax-achterban: 'Het zal niet van een vertrek gaan komen'

08-01-2019 22:59
47

Matthijs de Ligt vertrekt deze winter sowieso niet bij Ajax. De verdediger van de Amsterdammers staat in de belangstelling van veel Europese topclubs, maar De Ligt geeft aan dat hij het komende half jaar zeker nog bij Ajax zal spelen.

De Ligt wil met Ajax per se kampioen worden. "Deze transferperiode zal het niet van een vertrek komen, daar hoeven de fans van Ajax niet bang voor te zijn", zegt De Ligt tegen de NOS. "Wij zijn als team samen omdat we de titel willen halen en daar is iedereen hard voor nodig."

"Als de resultaten goed zijn is het team altijd hecht", duidt de aanvoerder van Ajax de huidige situatie in de Johan Cruijff Arena. "We willen natuurlijk niet verliezen, maar het gaat er om hoe je als team er mee omgaat als dat wel een keer gebeurt. Dat is de grootste uitdaging voor de tweede seizoenshelft."

Toch ziet De Ligt nog een aantal aandachtspuntjes waar op het trainingskamp in Florida aan gewerkt moet worden. "Onze restverdediging, om in voetbaltermen te praten. Dat is heel belangrijk voor onze manier van spelen, dus daar zal zeker aandacht aan worden besteed deze week."