Oranje gaat vol voor EK-kwalificatie: 'In 2019 moet het echt gaan gebeuren'

Oranje gaat vol voor EK-kwalificatie: 'In 2019 moet het echt gaan gebeuren'

08-01-2019 23:44
40

Het Nederlands elftal zet volgend jaar alles op de EK-kwalificatie. Oranje plaatste zich voor de play-offs van de Nations League, die in de zomer van 2019 worden afgewerkt, maar volgens KNVB-directeur Eric Gudde draait alles om kwalificatie voor het EK van 2020.

Oranje speelt in 2019 alle kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2020 en werkt in de zomer de play-offs van de Nations League af in Portugal. "Dat toernooi is natuurlijk mooi en we gaan er alles aan doen om daarin de winst te pakken", zegt Gudde tegen RTV Rijnmond. "Maar uiteindelijk draait het om de kwalificatie voor het EK."

"Een jaar geleden keek iedereen erg cynisch en sceptisch naar alles wat net met oranje te maken had, maar dan zie je hoe snel dat in een jaar om kan slaan", vertelt de directeur van de KNVB. "We hebben mooie stappen gemaakt, maar in 2019 moet het echt gebeuren."

"Ronald Koeman is de goede man op de goede plaats en op het goede moment", vervolgt Gudde.  "Hij is de nuchterheid zelve en had snel voor ogen hoe hij het aan wilde pakken. Ronald is trots om de bondscoach van Oranje te zijn en werkt met spelers die trots zijn om het oranjeshirt te dragen."