'Excelsior alsnog overstag: stadionuitbreiding en terugkeer naar natuurgras'
Algemeen directeur Ferry de Haan

'Excelsior alsnog overstag: stadionuitbreiding en terugkeer naar natuurgras'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 07:46wo 09-01-2019 om 07:46

Excelsior wil op korte termijn de plannen presenteren voor een forse uitbreiding en de terugkeer van natuurgras in het Van Donge & De Roo-stadion. Dat meldt De Telegraaf. De Kralingers zijn daarover in gesprek met alle betrokken partijen.

Daarmee volgt Excelsior het voorbeeld van stadgenoot Sparta, dat eveneens grote verbouwingsplannen heeft en kunstgras wil inruilen. Bij Excelsior moeten er liefst 3000 extra plaatsen bij komen en de commerciële ruimtes zullen onder handen worden genomen, zodat sponsoren beter bediend kunnen worden.

Omdat Excelsior niet meer op grote schaal in het stadion kan trainen als natuurgras terugkeert, zal de club ook de huidige jeugd- en amateuraccommodatie gaan aanpakken. De plannen staan los van eventuele degradatie, laat algemeen directeur Ferry de Haan weten aan De Telegraaf. Excelsior staat momenteel veertiende in de Eredivisie, met één punt meer dan nummer zestien PEC Zwolle.

Het Van Donge & De Roo-stadion heeft op dit moment 4.400 zitplaatsen. Daarmee is het een van de kleinste stadions in Nederland.

Kritiek op kunstgras
De plannen van Excelsior staan niet op zichzelf. De kritiek op 'kunstgras-clubs' neemt toe in de Eredivisie. De clubs slaagden er tijdens de veranderagenda echter niet in om kunstgras te verbannen uit de hoogste afdeling.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws