Guardiola steekt loftrompet over 'speciale verdediger': 'Een van beste ooit'

Guardiola steekt loftrompet over 'speciale verdediger': 'Een van beste ooit'

09-01-2019 08:32
24

Pep Guardiola heeft bevestigd dat Vincent Kompany zijn contract bij Manchester City kan verlengen. De Spaanse manager is laaiend enthousiast over de 32-jarige Belg.

"Hopelijk blijft hij. Vincent is onze captain, hij zit hier al elf jaar", vertelt Guardiola aan Sky Sports in aanloop naar het duel met Burton Albion in de halve finale van de League Cup woensdagavond.

Kompany speelde al 338 officiële duels voor Manchester City sinds zijn komst naar het Etihad Stadium in 2008. Dat hadden er veel meer kunnen zijn als de robuuste mandekker niet regelmatig zou zijn geplaagd door blessures. "Dat is zijn enige probleem", meent Guardiola. "Als we in een korte periode twee wedstrijden spelen, dan kan hij er slechts één meedoen."

Guardiola stelt desondanks dat Kompany een van de beste verdedigers is waarmee hij heeft gewerkt. "Vincent is heel speciaal, ik doel onder meer op zijn charisma, zijn duelkracht, zijn kwaliteit en zijn persoonlijkheid. En volgens mij heeft alleen Aymeric Laporte een betere linkervoet. Hij is een van de beste centrale verdedigers die ik ooit heb gezien."

Lees ook: 'City-beslissing met mogelijk gevolgen voor De Ligt: nieuw contract Kompany'