Discussie over VAR na goal Kane: 'Ze moeten het systeem beter bestuderen'

Discussie over VAR na goal Kane: 'Ze moeten het systeem beter bestuderen'

09-01-2019 09:26
25

De VAR krijgt veel kritiek in Engeland na het eerste duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea in de halve finale van de League Cup. Aanleiding is de situatie die voorafging aan de winnende goal van Harry Kane (1-0) op Wembley.

Kane maakte al na 26 minuten het enige doelpunt, maar werd aanvankelijk teruggefloten vanwege buitenspel. Scheidsrechter Michael Oliver draaide die beslissing na lang beraad met de videoarbiter terug en legde de bal op de stip, omdat Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga de spits onderuit had gehaald. Manager Maurizio Sarri van de Londenaren snapt er niets van.

"Ik zag de beelden van onze eigen camera een paar minuten geleden, het was buitenspel", zegt de Italiaan tegen Sky Sports. "Onze camera stond op één lijn met Kane, hij staat met zijn hoofd buitenspel. Maar dat is niet belangrijk. De lijnrechter stopte met lopen en beïnvloedde zo onze verdedigers. Op dit moment zijn de Engelse scheidsrechters er gewoon nog niet klaar voor om de VAR te gebruiken. Ze moeten het systeem nog beter bestuderen."

Hoewel de beslissing in het voordeel van zijn ploeg uitviel, sluit Spurs-manager Mauricio Pochettino zich daarbij aan. "Ik ben er geen fan van. Vandaag was het in ons voordeel, maar als je naar het WK en La Liga kijkt is niemand er blij mee. Ik vind het niks om op deze manier een wedstrijd te winnen."