Bosz laat Leverkusen ‘extreem’ spelen: ‘Andere wedstrijden doen we het anders’

Bosz laat Leverkusen ‘extreem’ spelen: ‘Andere wedstrijden doen we het anders’

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 10:19wo 09-01-2019 om 10:19

Peter Bosz heeft zijn eerste wedstrijd met Bayer Leverkusen winnend afgesloten. Tegen FC Twente werd het 4-0 voor de Duitsers, maar desondanks was Bosz nog niet helemaal tevreden over het spel van zijn spelers.

Bosz liet zijn team vooral in de tweede helft van de besloten wedstrijd extreem aanvallend voor de dag komen. "Ik vroeg mijn spelers sommige zaken erg extreem te doen, de nabespreking wordt dan ook zeer interessant", aldus Bosz na afloop tegen Kicker. "Ik ben tevreden."

Net als bij zijn vorige clubs experimenteerde de trainer met kort combinatievoetbal en hoge pressing om de tegenstander onder druk te zetten. "Wanneer we wedstrijden spelen in de Bundesliga moeten we bekijken of we dat weer gaan doen, of dat we op momenten in gaan zakken", aldus Bosz. "We speelden tegen FC Twente, een eerstedivisionist, in andere wedstrijden gaan we het anders doen."

Toch was de Nederlander niet helemaal tevreden. "Twente kreeg nog teveel kansen, dat mag niet gebeuren." De eerste wedstrijd in de Bundesliga onder het bewind van Bosz speelt Bayer Leverkusen tegen Borussia Mönchengladbach.

Poll

Is Bosz de juiste trainer voor Bayer Leverkusen?

(2384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws