Fors transferpotje voor De Graafschap: 'Maar moeilijk om spelers te overtuigen'

Fors transferpotje voor De Graafschap: 'Maar moeilijk om spelers te overtuigen'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 12:28wo 09-01-2019 om 12:28

De Graafschap heeft dankzij gulle investeerders tussen de vier en vijf ton te besteden op de transfermarkt. Dat meldt de Gelderlander. Technisch manager Peter Hofstede heeft desondanks moeite om versterkingen te vinden.

De aantrekkingskracht van de Doetinchemse club is door de laatste plaats in de Eredivisie gering, merkt Hofstede, die volgens de regionale krant steeds meer onder druk komt te staan. "Het is moeilijk om potentiële aanwinsten te overtuigen om naar De Graafschap te komen. Voorwaarde is dat spelers echt iets toevoegen, anders halen we ze niet. Maar voetballers in die categorie hebben altijd meerdere opties en kiezen liever voor een stabielere club."

De Graafschap greep onder meer naast Kaj Sierhuis (FC Groningen), terwijl ook Michael de Leeuw (FC Emmen) en Cyriel Dessers (geblesseerd) afvielen. Hofstede laat zich onder meer adviseren door 'superscout' Piet de Visser. Ook ging hij op bezoek bij Marcel Brands, director of football van Everton. Mogelijke huurlingen werden besproken.

"Brands wil ook echt meewerken, maar uiteindelijk moeten spelers zelf de stap willen maken", zegt Hofstede. "Dat is vaak het grootste probleem. Zij hebben nog drie weken de tijd en wachten liever op andere opties, terwijl wij haast hebben."

Poll

Gaat De Graafschap degraderen?

(3056 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws