Cruciale treffer Doan helpt Japan aan goede start op Azië Cup

09-01-2019 14:23
30

Ritsu Doan is in de eerste wedstrijd van de Azië Cup direct belangrijk geweest voor Japan. De aanvallende middenvelder van FC Groningen tekende voor de 3-1 en loodste zijn land daarmee in veilige haven. De wedstrijd tegen Turkmenistan werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen.

Japan kende een valse start in het openingsduel met Turkmenistan. Arslanmyrat Amanov zette Turkmenistan na een klein half uur op voorsprong. Pas na rust knokte Japan zich terug. Via twee treffers van Yuya Osako nam Japan de leiding.

Daarna was het de beurt aan Doan om zich te laten gelden. De speler van Groningen, die in de basis begon, tekende een kleine twintig minuten voor tijd met zijn tweede interlanddoelpunt voor de 3-1. Het bleek uiteindelijk een cruciale treffer: een minuut later verkleinde Ahmet Atayev de marge namelijk weer via een benutte strafschop.

Door de 3-2 overwinning pakt Japan direct de leiding in Groep F. Later woensdag nemen in dezelfde groep Oezbekistan en Oman het tegen elkaar op.