Sneijder beloont amateurs met trainingskamp Qatar: 'Polonaise in de kleedkamer'

Sneijder beloont amateurs met trainingskamp Qatar: 'Polonaise in de kleedkamer'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 15:55wo 09-01-2019 om 15:55

Laatste update: woensdag 9 januari 2019 om 16:51wo 09-01-2019 om 16:51

De amateurs van DHSC zijn woensdag naar Qatar vertrokken voor een trainingskamp. De selectie zou aanvankelijk afreizen naar Maastricht, maar dankzij Wesley Sneijder wacht de zaterdageersteklasser een bijzonder avontuur.

"De spelers hadden een trainingskamp in Maastricht georganiseerd", doet trainer John Vink vanaf Schiphol zijn verhaal in De 538 Ochtendshow met Frank Dane. "Het trainingskamp is altijd één keer per jaar. De resultaten waren niet zo dat de spelers vonden dat er een trainingskamp inzat. Daarom hebben ze zelf een trainingskamp naar Maastricht georganiseerd."

Via assistent-trainer Jeffrey Sneijder bleek er echter meer mogelijk. Wesley Sneijder kreeg te horen dat de selectie bereid was zelf een trainingskamp te organiseren. "Toen gaf hij aan: ik vind dat eigenlijk wel heel uniek. In plaats van een spelersgroep van altijd maar vragen, vragen, vragen, steken ze de hand in eigen boezem en organiseren ze zelf een trainingskamp."

Sneijder besloot daarop de selectie van DHSC een trainingskamp in Qatar cadeau te doen, tot grote vreugde van de ploeg. "Iedereen was dolenthouasist. Het kwam iets eerder naar buiten in de spelersapp dan de bedoeling. Dat ging ook helemaal los. Op de donderdag dat het bekend werd, was een zevental spelers iets te laat op de training omdat ze nog de polonaise liepen in de kleedkamer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws