Moeizame zoektocht voor De Graafschap: 'Dat was een fikse tegenvaller voor ons'

Moeizame zoektocht voor De Graafschap: 'Dat was een fikse tegenvaller voor ons'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 17:01wo 09-01-2019 om 17:01

Laatste update: woensdag 9 januari 2019 om 17:03wo 09-01-2019 om 17:03

De Graafschap heeft alle moeite om nieuwe spelers toe te voegen aan de selectie. De Superboeren willen dolgraag een nieuwe spits, maar de blessure die Utrecht-aanvaller Cyriel Dessers opliep gooide roet in het eten voor de club uit Doetinchem.

Dessers stond op de nominatie om op huurbasis naar De Graafschap te vertrekken, maar de spits raakte geblesseerd. "Dat was een spits die we echt wilden hebben, dus dat was wel een tik", zegt technisch manager Peter Hofstede tegen het clubkanaal. "Hij had kwaliteit genoeg. Als hij dan geblesseerd raakt in de laatste minuut van een wedstrijd is dat een fikse tegenvaller, ook omdat een andere spits ook al afzegde."

"We zoeken spelers met meer kwaliteit dan we in de selectie hebben, maar die kunnen vaak ook ergens anders spelen", vervolgt Hofstede. "Die hebben het eredivisie-niveau. Die spelers zullen dan kiezen voor de club waar ze de meeste sportieve uitdaging denken te vinden. Ze willen niet altijd tegen degradatie vechten, waar wij nu wel staan. Daar lopen we tegenaan."

Lees ook: Fors transferpotje voor De Graafschap: 'Maar moeilijk om spelers te overtuigen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws