'Voormalig Twente-verdediger moet Alderweireld opvolgen bij Tottenham Hotspur'

'Voormalig Twente-verdediger moet Alderweireld opvolgen bij Tottenham Hotspur'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 17:56wo 09-01-2019 om 17:56

Tottenham Hotspur heeft volgens The Sun Joachim Andersen op het oog als vervanger van Toby Alderweireld. De Deense verdediger van Sampdoria, die in de zomer van 2017 overkwam van FC Twente, maakt indruk in Italië.

Alderweireld verlengde onlangs zijn contract bij Spurs met een jaar, maar in dat contract is een clausule opgenomen dat de Belg voor 25 miljoen pond kan vertrekken bij de club uit Londen. Clubs als Manchester United en Paris Saint-Germain zouden volgens The Sun bereid zijn om aan die transfersom te voldoen, waardoor Tottenham op zoek zou moeten naar een vervanger.

De Engelse krant schrijft dat Spurs die vervanger heeft gevonden in Andersen, die indruk maakt in de Serie A. De Deense verdediger speelde tussen 2013 en 2017 voor FC Twente en vertrok voor anderhalf miljoen euro naar Sampdoria, waar hij ondertussen vaste waarde is. Dit seizoen stond Andersen achttien keer aan de aftrap namens de club uit Genua, die aan een transfersom van 35 miljoen pond zou denken voor de 22-jarige Deen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Joachim Andersen het niveau van de Premier League aan?

Ja
46%
Nee
54%
(551 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws