Van Persie: 'Ik kijk ernaar uit en zie er een beetje tegenop, maar het staat vast'

Van Persie: 'Ik kijk ernaar uit en zie er een beetje tegenop, maar het staat vast'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 18:28wo 09-01-2019 om 18:28

Nog een half seizoen en dan is Robin van Persie voetballer-af. De 35-jarige aanvaller van Feyenoord wil genieten en het maximale eruit halen, voordat hij in de zomer afscheid neemt.

"Dat zal zeker in het begin een vreemde gewaarwording zijn", zegt Van Persie tegen Voetbal International. "Ik ben straks precies zeventien jaar actief in het voetbal, los nog van de jaren in de jeugd. Als dat allemaal ineens wegvalt... Ik kijk er naar uit en zie er een beetje tegenop, maar mijn beslissing staat vast."

"Een vriend van me omschreef het goed, als je stopt met voetballen, beleef je een kleine crisis in je leven. Nemanja Vidic, met wie ik bij Manchester United heb gespeeld, zei het treffend: Je wordt nu de coach van je eigen leven. Als voetballer hoef je weinig zelf te doen, alles staat of ligt klaar. Die tijd is nu voorbij."

Van Persie hoopt zijn carrière af te sluiten met een prijs. "Ik wil nu gewoon nog een aantal goede wedstrijden spelen en het liefste de beker winnen. Dat zou perfect zijn, maar dan nog kijk ik met een goed gevoel terug op mijn loopbaan, hoor."

Poll

Stelling: Van Persie kan zeker nóg een seizoen door

(1547 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws