Gerbrands over blamage PSV in KNVB Beker: 'Dat kwam waarschijnlijk door mij'

Gerbrands over blamage PSV in KNVB Beker: 'Dat kwam waarschijnlijk door mij'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 19:58wo 09-01-2019 om 19:58

Ook in het vijfde jaar van Toon Gerbrands bij PSV komt de KNVB Beker niet naar Eindhoven. De algemeen directeur trekt het zich - met een knipoog - aan.

PSV werd eind oktober door RKC Waalwijk uitgeschakeld. "Het was niet de bedoeling, maar in een momentensport als voetbal zie je hoe het gaat", zegt Gerbrands tegen de NOS. "Dat gebeurt een keer. Het zal ook een beetje aan mij liggen. Ik zit vijf jaar bij PSV en in die vijf jaar hebben we de beker nooit gehaald, dus het ligt aan mij."

De algemeen directeur van PSV neemt trainer Mark van Bommel, die voor elf andere spelers koos, niets kwalijk. "Een coach stelt altijd het beste team op waarmee hij wil winnen, maar wel in een totaalbalans van een heel seizoen. Het ging goed, tot de blessuretijd. Dat gebeurt een keer."

"Of het een inschattingsfout was van Van Bommel? Dat moet je aan hem vragen. Hij is de coach, hij is eindverantwoordelijk. Volgens mij heeft hij het keurig uitgelegd. Het is makkelijk om achteraf te roepen: inschattingsfout. Zo kun je er altijd een draai aan geven. De coach maakt keuzes met een positieve intentie, maar soms pakt het anders uit."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws