Weg bij FC Groningen: 'Maar als er niets komt, dan is het ook goed'

Weg bij FC Groningen: 'Maar als er niets komt, dan is het ook goed'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 08:13do 10-01-2019 om 08:13

Hennie Spijkerman heeft nog geen nieuwe club waar hij volgend seizoen aan het werk kan. Woensdag bracht FC Groningen het nieuws naar buiten van het vertrek van de assistent-trainer, die hoopt op een buitenlands avontuur.

Zo'n buitenlands avontuur moet niet als een veredelde vakantie worden gezien. "Dat is geenszins de bedoeling", benadrukt Spijkerman in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Voetbal staat voorop. Ik vind het nog steeds fantastisch om op het veld te staan. Dat is leidend."

De assistent-trainer heeft dus nog geen nieuwe club. "Ik wacht af wat er als trainer op mijn pad komt en daarna kijken we hoe de rest van het plaatje er uitziet qua faciliteiten en leefomstandigheden. Het moet wel helemaal kloppen. Als er niets komt waarvan ik denk 'dat is het’, dan is het ook goed. Dan maar in de wachtkamer of helemaal niet meer. Het hoeft niet meer ten koste van alles. Ik zal mijn gevoel volgen."

Als Spijkerman, die een jaar werkzaam was bij FC Groningen, een nieuw avontuur aangaat, zal dat sowieso in een 'bijrol' zijn. "Want al die randzaken zoals de transferperikelen van deze tijd, daar heb ik geen zin meer in."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws