'Heb m'n stressniveau langs de lijn laten meten, zo hoog als soldaat in vuurlinie'

'Heb m'n stressniveau langs de lijn laten meten, zo hoog als soldaat in vuurlinie'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 11:18do 10-01-2019 om 11:18

Voor Vitesse-coach Leonid Slutsky is voetbal een zaak van leven op dood. Tijdens wedstrijden loopt de Rus ijsberend langs de zijlijn, iets wat hij naar eigen zeggen altijd heeft gedaan.

Slutsky droomde vroeger over een carrière als keeper, maar die droom was al snel voorbij. "Ik was als tiener keeper bij een club in Volgograd, niet op een heel hoog niveau", start Slutsky zijn verhaal tegen ELF Voetbal Magazine. "Op een dag klom ik in een boom om de kat van mijn buurmeisje eruit te halen. Ik viel zes meter naar beneden: gebroken neus, hersenschudding en een verbrijzelde knie. Ik moest een jaar revalideren om te kunnen lopen en kon een carrière als voetballer vergeten, al ging er met mij geen nieuwe Lev Yashin verloren, haha."

Tijdens zijn wedstrijden loopt Slutsky vaak nerveus langs de zijlijn. "De een vindt mij nu toegewijd langs de lijn, met het heen en weer lopen, de ander vindt mij te nerveus. Mijn stressniveau bij een wedstrijd is een keer door een psycho-fysiotherapeut gemeten; het bleek net zo hoog als het stressniveau van een soldaat in de vuurlinie. Ik ben bezeten door voetbal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws