Nee, ik zal nooit basisspeler worden bij clubs als FC Utrecht of Vitesse

"Nee, ik zal nooit basisspeler worden bij clubs als FC Utrecht of Vitesse"

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 17:50do 10-01-2019 om 17:50

FC Emmen werd na de 5-0 nederlaag tegen Ajax in augustus omgedoopt tot 'campingelftal' door Hugo Borst. Gersom Klok, linksback van de promovendus, keek ervan op.

"Natuurlijk was het niet fijn dat mensen dat riepen", aldus Klok in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "We wilden niet het lachertje van de Eredivisie zijn, maar waren dat aan het begin van seizoen wel. Het had alleen weinig met onze prestaties te maken."

Klok is het hartgrondig oneens met de typering van Borst. "Ik associeer de term campingelftal met alcohol, roken en lacherigheid. Weet je, als het al gebeurt: het zou mij worst zijn. Als een teamgenoot zich na een wedstrijd een stuk in de kraag wil zuipen, vind ik het prima. Zolang hij er daarna maar weer staat."

Klok (28) speelt sinds 2016 weer betaald voetbal, na vier jaar bij HHC Hardenberg. "Nee, ik zal nooit basisspeler worden bij clubs als FC Utrecht of Vitesse. Maar ik voel dat ik nog elk seizoen stappen maak. Dan maar met vallen en opstaan. Als je denkt dat alles via een stijgende lijn gaat, houd je jezelf voor de gek."

Lees ook: Snoeiharde uithaal naar 'toeristen' van Emmen: 'Erger dan een campingelftal'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws