Van Bommel traint resultaatgericht: 'Ook als je niet goed voetbalt moet je winnen'

Van Bommel traint resultaatgericht: 'Ook als je niet goed voetbalt moet je winnen'

10-01-2019 18:11
59

Mark van Bommel heeft al na een half jaar bij PSV het gevoel dat hij al sinds jaar en dag met zijn selectie werkt. De trainer van de Eindhovenaren is op trainingskamp met zijn groep en dat bevalt Van Bommel erg goed.

Voor het seizoen belegde PSV een trainingskamp in Zwitserland, maar Van Bommel heeft het gevoel dat het trainingskamp van deze winter in Qatar echt vruchten afwerpt. "Dit is de eerste keer dat je een trainingskamp hebt terwijl je de groep kent", legt Van Bommel uit bij FOX Sports.

 "Dat was in de voorbereiding van het seizoen niet zo", vervolgt de trainer van de Eindhovenaren. "Toen moesten we echt aan elkaar wennen. De spelers moesten wennen aan nieuwe gezichten in de staf en wij moesten aan de spelers wennen. Dat is aftasten, maar nu is het alsof je al vier jaar bij elkaar bent."

De trainingen van Van Bommel zijn bovenal resultaatgericht. "Het is spelenderwijs, maar daar gaat het wel om. Je wil op een bepaalde manier voetballen en daarbinnen moet je winnen. Als je nou niet goed kan voetballen moet je wel winnen. Je moet manieren verzinnen om te winnen, zodat je die cup haalt. Daar kan ik wel van genieten."