'Exit bij Ajax: Wöber neemt afscheid van ploeggenoten en vertrekt naar Spanje'

'Exit bij Ajax: Wöber neemt afscheid van ploeggenoten en vertrekt naar Spanje'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 06:19vr 11-01-2019 om 06:19

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 08:06vr 11-01-2019 om 08:06

Maximilian Wöber is zeer spoedig geen Ajacied meer. De twintigjarige Oostenrijker heeft in Amerika afscheid genomen van zijn medespelers en stafleden en is op weg naar Sevilla.

Dat melden Voetbal International, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad vrijdag. Wöber heeft van Ajax toestemming gekregen om zijn transfer naar Sevilla af te ronden. De Spaanse club was al een tijdje concreet voor de verdediger, die in Amsterdam geen basisplaats had. Naar verluidt wordt er ongeveer twaalf miljoen euro voor Wöber betaald.

Wöber reisde met Ajax wel mee naar Amerika, waar de ploeg op trainingskamp is. Toen hij hoorde dat Ajax en Sevilla akkoord waren over de transfervoorwaarden, stapte hij op het vliegtuig naar Spanje. Dat gebeurde donderdagmiddag.

Wöber werd in de zomer van 2017 gehaald door Ajax. Voor de Oostenrijker werd 7,5 miljoen euro betaald aan Rapid Wien. Hij begon in de basis, maar kwam steeds vaker op de reservebank terecht. Onder Erik Ten Hag was hij de vaste back-up voor Daley Blind en Nicolas Tagliafico.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws