Schaars (35) maakt rentree: Hier heb ik het al die maanden voor gedaan

Schaars (35) maakt rentree: "Hier heb ik het al die maanden voor gedaan"

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 08:34vr 11-01-2019 om 08:34

Stijn Schaars durft zich na zijn rentree weer profvoetballer te noemen. De routinier van sc Heerenveen, die vrijdag zijn 35e verjaardag viert, lag er maandenlang uit met een kuit- en scheenbeenblessure. Tegen het Duitse FC Ingolstadt maakte Schaars na negen maanden absentie zijn rentree.

In gesprek met de Leeuwarder Courant vertelt Schaars hoe blij hij is met zijn rentree. "Ik heb me steeds op dit trainingskamp gericht, op deze wedstrijd. Hier heb ik het al die maanden voor gedaan. Ik heb in de winterstop ook gewoon doorgetraind, ik wist dat ik vandaag klaar moest zijn. Dat was ik. Ik heb de laatste stap nu gezet. Ik ben weer voetballer."

Schaars moet nog op gang komen en weet dat het nog niet allemaal vanzelf gaat. "Ik denk en handel snel. Het zit er allemaal wel in en ik ben vrij in mijn hoofd, maar het moet allemaal nog aangeraakt worden, geactiveerd. Ik had tegen Ingolstadt een paar situaties waarvan ik dacht: ik had een andere oplossing moeten bedenken. Maar de volgende keer gaat dat wel goed. Dat heeft met ritme te maken."

Misschien maakt Schaars volgende week tegen Ajax zijn officiële rentree. "Kijk, vanaf nu hoor ik er weer echt bij. Negentig minuten spelen zal lastig zijn, ook omdat het tegen Ajax natuurlijk in een hoger tempo gaat. Maar een uur? Wie weet. Natuurlijk zou ik dat willen. Laten we de komende twee dagen even afwachten, maar zoals het nu voelt zou ik niet weten waarom ik niet kan spelen in Amsterdam."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws