'Lyon staakte Lainez-strijd bij 14 miljoen vanwege slecht signaal naar jeugd'

'Lyon staakte Lainez-strijd bij 14 miljoen vanwege slecht signaal naar jeugd'

11-01-2019 09:54 Laatste update: 10:49
75

Ook Olympique Lyon was in de race voor Diego Lainez, maar haakte bewust af. Toen Ajax en Real Betis er een bidding war van maakten, deed de Franse club al niet meer mee.

Ajax wilde vijftien miljoen betalen aan Club América voor Lainez, maar verloor omdat Real Betis twee miljoen meer neerlegde. Lyon was niet bereid verder te gaan dan veertien miljoen, omdat dat een slecht signaal zou zijn naar de jeugdopleiding, meldt L'Equipe.

De club wilde niet het risico lopen Lainez binnen te halen, maar de grootste talenten kwijt te raken. Lyon koos er dus voor om de interesse in de Mexicaan te laten varen, waardoor alleen Ajax en Betis overbleven.

De interesse van Lyon in Lainez was serieus. De ouders van de achttienjarige Mexicaanse vleugelaanvaller reisden twee keer af naar Frankrijk om met de clubleiding van Lyon te praten. Donderdagavond werd bekend dat Betis Ajax heeft afgetroefd in de strijd om Lainez.

Het Mexicaanse Record meldde dat Betis zeventien miljoen betaalt en dat Ajax niet verder wilde gaan dan vijftien. L'Equipe schrijft dat het laatste bod van de Amsterdammers zestien miljoen was. 

Lees ook: 'Ajax blijft verbijsterd achter: Lainez-strijd om twee miljoen euro verloren'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s