UEFA legt Ajax nieuwe boete op na wangedrag van supporters in Amsterdam

UEFA legt Ajax nieuwe boete op na wangedrag van supporters in Amsterdam

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 11:10vr 11-01-2019 om 11:10

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 11:20vr 11-01-2019 om 11:20

Ajax moet een boete van 20.000 euro betalen, omdat supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München voorwerpen op het veld gooiden. Dat heeft de UEFA besloten.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond startte medio december een onderzoek naar de supporters van Ajax, nadat onder meer Bayern-back Rafinha werd bekogeld met voorwerpen. De verhitte wedstrijd in de Johan Cruijff Arena eindigde in 3-3. Maximilian Wöber en Thomas Müller werden naar aanleiding van hun rode kaarten voor twee duels geschorst.

Ajax kreeg in november ook al een boete van 71.000 euro opgelegd vanwege ongeregeldheden met de eigen aanhang tijdens beide Champions League-wedstrijden tegen Benfica. Daarnaast kreeg de Amsterdamse club een voorwaardelijke straf voor een uitwedstrijd zonder eigen publiek.

Het UEFA-onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het duel tussen AEK Athene en Ajax loopt nog. Als de nummer twee van de Eredivisie schuldig wordt bevonden, dan zijn Ajax-supporters mogelijk niet welkom bij de volgende uitwedstrijd in Champions League. Omdat de uitspraak is uitgesteld naar eind februari, mogen er in ieder geval Ajacieden mee naar Madrid voor de wedstrijd tegen Real.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws