Van Bommel handelde direct na aanstelling: 'Heb die spelers ge-appt en gebeld'

Van Bommel handelde direct na aanstelling: 'Heb die spelers ge-appt en gebeld'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 14:21vr 11-01-2019 om 14:21

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 14:34vr 11-01-2019 om 14:34

Mark van Bommel besloot direct na zijn aanstelling contact te zoeken met enkele vaste krachten van PSV. De oefenmeester van de Eindhovenaren vond dat Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Jeroen Zoet sowieso moesten blijven.

Op het moment van zijn aanstelling was Van Bommel actief op het WK in Rusland, waar hij deel uitmaakte van de staf van Australië. "Ik heb toen direct tegen technisch manager John de Jong gezegd dat Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Jeroen Zoet moesten blijven", vertelt hij aan De Telegraaf. "Die spelers heb ik daarna ook gelijk ge-appt en gebeld. Ik wil op een bepaalde manier voetballen en daar heb ik die spelers voor nodig."

Van Bommel had weinig tijd om die nieuwe speelwijze erin te stampen bij zijn spelers. Hij is tevreden met hoe zijn ploeg zich heeft ontwikkeld. "Als je ons eerste Europese duel tegen BATE Borisov vergelijkt met de manier waarop we nu spelen, is dat een wereld van verschil. We hebben enorme stappen gemaakt als team, en daardoor ook als individu. Het is ook mooi dat er zoveel jongens international zijn geworden."

Poll

Kan PSV de eerste plek behouden en de Eredivisie-titel winnen?

(5932 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws