Dubbel debuut bij PSV: Piroe en Pereiro helpen Eindhovenaren aan zege in Doha

Dubbel debuut bij PSV: Piroe en Pereiro helpen Eindhovenaren aan zege in Doha

11-01-2019 14:52 Laatste update: 15:00
126

PSV heeft tijdens het trainingskamp in Qatar een overwinning geboekt op Club Brugge. Bij de Eindhovenaren maakten de zestienjarige Mohammed Ihattaren en de achttienjarige Zakaria Aboukhlal hun officieuze debuut in de hoofdmacht.

In Doha werd de wedstrijd in drie periodes van een halfuur afgewerkt. In het eerste halfuur begon PSV in de sterkste opstelling. Daarin kreeg Erick Gutierrez, net als in de laatste wedstrijden voor de winterstop, de voorkeur boven Gaston Pereiro. Donyell Malen nam de plek in van Hirving Lozano, die wegens privéomstandigheden het trainingskamp in Qatar liet schieten.

Nadat in de eerste dertig minuten niet was gescoord, begon PSV ongewijzigd aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Na vijfenveertig minuten spelen maakte Ihattaren zijn officieuze debuut voor de Eindhovenaren. Hij kwam het veld in voor Gutierrez. In het tweede deel was er een kansje voor Luuk de Jong, maar de spits stond buitenspel.

Pas in het derde deel kwam de wedstrijd echt los. Een sterk gewijzigd PSV trok de wedstrijd in dat laatste halfuur naar zich toe. Op aangeven van debutant Aboukhlal tekende Joël Piroe voor de 1-0. Niet veel later verdubbelde de gretig ogende Pereiro vanaf elf meter de score. Weer een minuut later brachten de Belgen de spanning terug in de wedstrijd via een goal van voormalig PSV-jeugdspeler Hans Vanaken. Dichterbij kwamen de Belgen niet.

De Eredivisie-koploper keert zaterdag terug naar Nederland. De Eindhovenaren hervatten de competitie op zondag 20 januari met een uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Opstelling PSV eerste en tweede deel: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Guti, Hendrix; Bergwijn, De Jong en Malen.

Opstelling PSV derde deel: Room; Ramselaar, Teze, Obispo, Sadilek; Verreth, Pereiro, Mauro; Aboukhlal Piroe en Gakpo.