Nieuw Groningen-contract lonkt na mislopen Belgische transfer: 'Stap willen maken'

Nieuw Groningen-contract lonkt na mislopen Belgische transfer: 'Stap willen maken'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 08:55za 12-01-2019 om 08:55

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 11:34za 12-01-2019 om 11:34

FC Groningen wil het contract van Mike te Wierik openbreken en verlengen. Dat bevestigde de aanvoerder van de Trots van het Noorden na de laatste oefenwedstrijd in Duitsland tegen MSV Duisburg (1-1) vrijdag.

"Ik ben anderhalf jaar bij FC Groningen en ik heb nog anderhalf jaar te gaan, maar de club wil graag om tafel om te praten over een langer dienstverband", zegt de 26-jarige Te Wierik in het Dagblad van het Noorden. "Dat is fijn, daar spreekt waardering uit. We hebben afgesproken om eerst de transferperiode af te wachten. Begin februari gaan we met elkaar in gesprek."

Afgelopen zomer stond de verdediger nog in de belangstelling van AA Gent, maar Groningen wilde hem niet laten gaan. "Die stap had ik graag willen maken, maar dat ging helaas niet door. Los daarvan voetbal ik met alle plezier bij FC Groningen, een echte volksclub met fantastische supporters. Ik denk dat de club goed bij me past. Ik wacht af hoe het voorstel eruit ziet en dan ga ik er verder over nadenken. Ik heb er vertrouwen in dat de club met een goed aanbod komt."

Groningen liet ondertussen aan Tom van de Looi weten dat hij niet verhuurd mag worden. Dat verzoek had de 19-jarige middenvelder zelf neergelegd bij technisch manager Ron Jans. FC Emmen was geïnteresseerd.

Poll

Gaat Groningen zich handhaven?

(3815 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws