Rutten: 'Afellay niet het moeilijkste karakter, maar wil niet zeggen dat hij komt'

Rutten: 'Afellay niet het moeilijkste karakter, maar wil niet zeggen dat hij komt'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 09:22za 12-01-2019 om 09:22

Fred Rutten blijft ook nu hij trainer van Anderlecht is beschikbaar voor FC Twente. De continuering van de adviseursfunctie in Enschede, roept in België de nodige vragen op. De trainer gaf daarom tekst en uitleg.

"Het is geen betaalde functie – dat wil ik niet bij de club van mijn hart – en ik ben er niet lijfelijk aanwezig, maar als men mij belt, dan neem ik wel op, ja", licht Rutten toe, geciteerd door De Telegraaf.

Overigens is Rutten in eerste instantie weldegelijk benaderd voor een betaalde functie. Voorzitter Dennis Schipper van de raad van commissarissen en toenmalig algemeen directeur Erik Velderman reisden vorig jaar naar Israël om Rutten warm te maken voor een functie als beleidsbepaler, maar kregen nul op het rekest.

Anderlecht won vrijdag bij het debuut van Rutten in een oefenduel met 3-2 van Hoffenheim. Door de komst van Rutten werd de Belgische topclub al gelinkt aan Ibrahim Afellay, Vincent Janssen en Jeffrey Bruma. Tegenover Het Nieuwsblad reageert Rutten op de transfergeruchten. "Ik heb nu eenmaal nog veel contact met veel van mijn ex-spelers."

"Afellay is overigens niet het moeilijkste karakter. Maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal naar Anderlecht komen", aldus Rutten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws