Van Persie de grote man in oefenduel Feyenoord: Duitsers met 4-2 verslagen

Van Persie de grote man in oefenduel Feyenoord: Duitsers met 4-2 verslagen

12-01-2019 14:00 Laatste update: 14:39
50

Feyenoord heeft het trainingskamp in het Spaanse Marbella besloten met een 4-2 oefenzege op het Duitse Karlsruher SC. Robin van Persie excelleerde aan de zijde van de Rotterdammers met twee goals.

De 35-jarige aanvaller, die aan het einde van het seizoen stopt, opende binnen tien minuten de score. Hij wist randje buitenspel binnen te tikken. Nog geen minuut later sloeg ook Luis Sinisterra toe. De Colombiaan schoof binnen na een combinatie met Van Persie. Nadat Karsruher voor de aansluitingstreffer had getekend, sloeg Van Persie weer toe. Ditmaal tikte hij een voorzet binnen bij de tweede paal.

Nog voor rust kwamen de Duitsers opnieuw terug in de wedstrijd, maar na de pauze zorgde Mo El Hankouri definitief voor de beslissing door een strafschop te verzilveren. Feyenoord kan daardoor met een goed gevoel terugkijken op het trainingskamp. Vrijdag werd slechts nipt verloren van Bundesliga-koploper Borussia Dortmund (2-1). Een andere opsteker was de rentree van Ridgeciano Haps tegen Karlsruher.

Feyenoord hervat de Eredivisie volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Vier dagen later staat de bekerclash met Fortuna Sittard op het programma, gevolgd door de Klassieker tegen Ajax. Die beide duels zijn in De Kuip.